Odüsszeusz szemeteslapáton

Odüsszeusz szemeteslapáton

Bemutató • 2014. március 29. 19:00

Rendező • Philippe Genty és Mary Underwood

Európában egyedülálló, remek humorú tárgyszínházi előadás Odüsszeusz történetéről a Bárkában!

A különleges előadásban háztartási eszközökkel mesélik el Odüsszeia történetét, a tésztaszűrőtől kezdve a dugóhúzón át a kelkáposztáig van itt minden, még színes papírba csomagolt bob-bon katonák is.

A jól ismert történetet azonban senki ne az eredeti szöveggel várja, itt modern, mai nyelven hallható Odüsszeusz hazaútjának története, az eposz néhány jellegzetes kalandjának kiemelésével. Az előadásban számtalan jellegzetes magyar asszociáció, vicc és dal hangzik el, mintha egyfajta Monty Python-átirata volna, tele humorral, nyelvi leleménnyel, szójátékkal.
Az előadás nem csak a felnőttek, hanem a nagyobb gyerekek számára is izgalmas kikapcsolódást ígér, igazi családi program!
Az előadást Philippe Genty és Mary Underwood rendezi, ők francia társulatukkal már korábban színre vitték a produkciót. A Bárkán három színész: Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs és Jerger Balázs játssza a történetet.
Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében került bemutatásra; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.
Philippe Genty (1938 -) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

Az előadást gyerekeknek(10 éves kortól), felnőtteknek egyaránt ajánljuk, családi előadásként!

JEGYVÁSÁRLÁS

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében; a Bárka Színház,
a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.

alt alt


Próbafotók


Az előadás fotói


Trailer

 


Szereplők

Szorcsik Kriszta
Dévai Balázs
Jerger Balázs e.h.

Rendező  Philippe Genty és Mary Underwood

Játékmester  Simon T Rann

Asszisztens  Pogács Zsuzsa 

Dramaturg/Tolmács  Szaida Khaled-Abdo


Kritikák

Spiritusz

Boroshordóban a vigasság - Odüsszeusz szemeteslapáton

ArtNews

"Egy ember soha el nem téved?" - Odüsszeusz szemeteslapáton a Bárka Színházban

Petővári Ágnes színikritika

Philippe Genty és Mary Underwood: Odüsszeusz szemeteslapáton